Močiutės pyragas su obuoliais
INGREDIENTAI:
2-3 kiaušiniai,
3/4 stiklinės cukraus,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
6 šaukštai aliejaus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 kg rūgščių obuolių (tik nepernokusių),
sviesto kepiniui apšlakstyti,
cukraus apibarstyti.
3/4 stiklinės cukraus,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
6 šaukštai aliejaus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 kg rūgščių obuolių (tik nepernokusių),
sviesto kepiniui apšlakstyti,
cukraus apibarstyti.
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, toliau plakant berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite aliejų, dar stipriai tešlą paplakite ir supilkite į riebalais išteptą formą. Į masę sudėkite vienodu sluoksniu obuolius (nuluptus, be sėklalizdžių, supjaustytus vienodomis skiltelėmis) ir pabarstykite vaniliniu cukrumi.
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kad pyragas nesukristų ir ilgiau išliktų šviežias. Iškepęs pyragas šiek tiek suslūgsta, o obuoliai pakyla. Iškeptą pyragą apšlakstykite ištirpintu sviestu ir pabarstykite miltiniu cukrumi.
Kepkite apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje, kad pyragas nesukristų ir ilgiau išliktų šviežias. Iškepęs pyragas šiek tiek suslūgsta, o obuoliai pakyla. Iškeptą pyragą apšlakstykite ištirpintu sviestu ir pabarstykite miltiniu cukrumi.