Morengų ir vynuogių pyragas

Morengų ir vynuogių pyragas
Morengų ir vynuogių pyragas



GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite su sviestu ir minkykite šakute, kol pasidarys gumuliukai. Pilkite plaktą kiaušinio trynį ir vandenį. Minkykite rankomis, kol iš tešlos bus galima suformuoti rutulį. Jį uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve apie 30 minučių.

Tada imkite kočioti tešlą, vis pabarstykite stalą miltais, kad neliptų. Lakštas turi būti maždaug 23 cm skersmens. Dėkite jį į kepimo skardą. Pašaukite į
200°C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.

Kad tešla nesukristų, būtinai kepkite ,,akluoju būdu”, pridengę lakštą folija ir pabėrę ant viršaus sausų žirnių. Kol tešla kepa, suplakite iki standžių putų kiaušinių baltymus ir po truputį pilkite cukrų, dar plakite, kol nebus juntami cukraus kristalėliai.

Iškepusį pyrago pgrindą atvėsinkite. Patepkite džemu ir nuklokite vynuogėmis. Ant viršaus dėkite plaktus baltymus. Orkaitę įkaitinkite iki 230°C ir pašaukite pyragą. Kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
INGREDIENTAI:
Tešlai:
265 g kvietinių miltų,
125 g sviesto,
1 kiaušinis,
2 arbatiniai šaukšteliai šalto vandens.

Įdarui:
3 kiaušinių baltymai,
200 g cukraus,
3-4 valgomieji šaukštai uogienės (patepti kepinį),
1 kekė žaliųjų vynuogių be kauliukų.