Morkų pyragas su braškėmis
GAMINIMAS:
Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska, suberkite miltus ir tarkuotus migdolus. Išmaišykite.
Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175° C temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite.
Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175° C temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite.
Sumaišykite kremo ingridientus. Ištepkite viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis, cukraus milteliais.
Tešlai:
200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrinos,
4 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštų sviesto arba margarino.
Kremui:
200 g grietinėlės,
75 ml cukraus miltelių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus su tikra vanile.
Papuošimui:
braškių,
cukraus miltelių.
200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrinos,
4 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštų sviesto arba margarino.
Kremui:
200 g grietinėlės,
75 ml cukraus miltelių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus su tikra vanile.
Papuošimui:
braškių,
cukraus miltelių.