Obuolių pyragas

Obuolių pyragas Obuolių pyragas



INGREDIENTAI:
0,5 kg miltų,
80 g cukraus,
80 g margarino ar sviesto,
250 g pieno,
30 g mielių,
truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
100 g obuolių ar abrikosų marmelado,
1-1,5 kg obuolių,
100 g cukraus,
truputis malto cinamono.

GAMINIMAS:

Paruoškite mielinę tešlą: mieles ir pusę šaukštelio cukraus (iš nurodyto recepte) ištrinkite, įpilkite truputį šilto pieno, įberkite šaukštą miltų ir, gerai išplakus, palikite 5-10 min. šiltai. Į dubenį išsijokite miltus, supilkite paruoštas mieles, šiltą pieną (prieš tai jame ištirpinkite recepte nurodytą` cukraus kiekį), įberkite druskos, įtarkuokite citrinos žievelės ir tešlą gerai išminkykite, kad neliktų miltų.

Toliau minkant, po truputį pilkite pašildytą margariną ar sviestą ir minkykite, kol tešla nebelips orie rankų. Apdenkite dvigubai sulenkta marle ir pastatykite pusę valandos šiltai (tešla neturi labai iškilti). Po to tešlą dėkite į plonai riebalais pateptą apvalią formą, vienodai paskleiskite ir padarykite 1-2 cm aukščio kraštelius. Viršų aptepkite marmeladu ir apdėkite paruoštomis obuolių skiltelėmis.

Obuolius pyragui paruoškite taip: nuplaukite, nulupkite ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustykite vienodo dydžio skiltelėmis (maždaug 8). Jas apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, ir lygiai, pradedant nuo tešlos kraštų, apdėkite visą tešlos paviršių obuolių skiltelėmis, uždedant pusiau vieną ant kitos. Kepkite karštai 30-45 min.