Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis

  INGREDIENTAI:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
4 kiaušiniai;
1 kg varškės;
200 g cukraus;
2 valg. š. citrinų sulčių;
2 valg. š. romo;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 kg vyšnių.
GAMINIMAS:


Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti į kepimo skardos dydžio lakštą. Jį įkloti į šaltu vandeniu suvilgytą skardą ir subadyti. Kepti orkaitėje 10 min.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir sumaišyti su varške, 150 g cukraus, citrinų sultimis, romu bei pudingo milteliais. Baltymus išplakti iki standžių putų su likusiu cukrumi ir įmaišyti į varškės masę. Ją tepti ant apkeptos sluoksniuotos tešlos. Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus ir paskirstyti ant varškės masės. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 175°C ir pyragą kepti dar 25-30 min. Iškepusį pyragą galima patiekti pabarstytą cukraus pudra.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir vyšniomis