Kokosų ir ananasų pyragas


Kokosų ir ananasų pyrago receptas
Kokosų ir ananasų pyrago receptas

INGREDIENTAI:
Tešlai:

300 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
150 g varškės;
6 valg. š. pieno;
6 valg. š. aliejaus;
75 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Miltų kočiojimui;

Riebalų skardai patepti.

Įdarui:

3 dideli indeliai konservuotų ananasų;
4 kiaušiniai;
250 ml pieno;
125 g cukraus;
200 g kokoso drožlių;
2 valg. š. vanilinio pudingo miltelių.
GAMINIMAS:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Sudėti varškę, supilti pieną, aliejų, suberti cukrų,vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ir įkloti į riebalais išteptą skardą.

Įdarui skirtus ananasų griežinėlius padėti, kad nuo jų nuvarvėtų skystis. 2 kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Sumaišyti trynius, likusius kiaušinius, pieną, 75 g cukraus, 100 g kokoso drožlių ir pudingo miltelius. Viską paskirstyti ant tešlos, išdėlioti ananasų griežinėlius ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 35-40 min.

Likusius baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį suberti likusį cukrų bei kokoso drožles. Baltymų masę sudėti į konditerinį švirkštą ir į ananasų griežinėlių vidurį išspausti rožytes. Dar 10 min. pakepti. Pyragą ataušinti ir pabarstyti skrudintomis kokoso drožlėmis.

Kokosų ir ananasų pyragas