Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu

Mielinės tešlos obuolių pyrago su sviestu receptas
Mielinės tešlos obuolių pyrago su sviestu receptas



INGREDIENTAI:
250 ml pieno;
500 g miltų;
225 g cukraus;
42 g kubelis mielių;
1,5 kg obuolių;
100 ml citrinų sulčių;
1 pak. vanilinio cukraus;
225 g sviesto;
1 kiaušinis;
3 arb. š. cinamono miltelių;
Žiupsnelis druskos;
50 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
Riebalų skardai ištepti.

GAMINIMAS:

Pieną pašildyti. Miltus sumaišyti su 50 g cukraus ir suberti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti šiltą pieną, pamaišyti šakute ir uždengti. 20 min. palaikyti šiltoje vietoje, kad įmaišalas pakiltų.

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais. Puode užvirinti obuolius su citrinų sultimis, 100 ml vandens, 75 g cukraus bei vaniliniu cukrumi. Viską apie 15 min. troškinti ant mažos ugnies.

Į miltų ir mielių mišinį dėti 75 g minkšto sviesto, šaukštelį cinamono ir šiek tiek druskos. Viską suminkyti elektriniu maišikliu. Tešlą dar 40 min. palaikyti šiltai, kad pakiltų.Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.

Likusį cukrų sumaišyti su likusiais cinamono milteliais. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos (maždaug 34 cm pločio ir 39 cm ilgio). Ant tešlos paskirstyti obuolių masę, tešloje padaryti įdubimus ir į juos dėti likusį sviestą (įdubimus paskirstyti maždaug tolygiai po visą tešlą). Ant pyrago suberti cukraus ir cinamono mišinį bei migdolų plokšteles. Pyragą kepti orkaitėje apie 30 min.

Pastaba: tokį pyragą galima kepti ir naudojant vietoj obuolių kriaušes, tuomet jas verdant reikėtų įmesti keletą gvazdikėlių.

Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu