Rožių pyragas


Rožių pyrago receptas

Rožių pyragas

INGREDIENTAI:
Tešlai:

200 g varškės;
6 valg. š. pieno;
1 kiaušinis;
125 ml aliejaus;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
400 g miltų;

1 pak. kepimo miltelių;
75 g minkšto sviesto arba margarino;
Riebalų formai patepti.

Įdarui:

75 g šviesių razinų;
75 g tamsių razinų;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g nuluptų kapotų migdolų;
Kondensuoto pieno pyragui aptepti.
GAMINIMAS:

Varškę gerai išmaišyti su pienu, kiaušiniu, aliejumi, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Pusę šio mišinio įmaišyti į varškės masę, likusius miltus įminkyti. Iš tešlos iškočioti 50 cm ilgio ir 40 cm pločio lakštą ir jį aptepti minkštu sviestu arba margarinu.

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Įdarui sumaišyti tamsias ir šviesias razinas, cukrų, vanilinį cukrų bei migdolus ir suberti ant tešlos. Ją suvynioti į vyniotinį (ilguoju kraštu), supjaustyti į 16 dalių ir dėti į 26 cm skersmens riebalais išteptu dugnu torto formą. Aptepti kondensuotu pienu. Kepti 35-55 min.

Rožių pyragas