Serbentų ir varškės pyragas


Serbentu ir varskes pyragas
Serbentu ir varskes pyragas

INGREDIENTAI:
250 g varškės;
Žiupsnelis druskos;
6 valg. š. pieno;
4 valg. š. aliejaus;
3 kiaušiniai;
400 g cukraus;
1 arb. š. kepimo miltelių;
400 g miltų;
750 g serbentų;
500 g liesos varškės;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 pak. vanilinio cukraus;
50 g tirpinto sviesto;
4 valg. š. krakmolo;
100 g kapotų migdolų.

GAMINIMAS:


Varškę (250 g) gerai išsukti su druska, pienu, aliejumi, 1 kiaušiniu ir 100 g cukraus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir įtiesti į kepimo popieriumi išklotą skardą.Serbentus perrinkti, nuplauti, nusausinti ir nuskinti nuo kekių. Likusių kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Liesą varškę (500 g) išmaišyti su tryniais, 200 g cukraus, pudingo milteliais, vaniliniu cukrumi, sviestu bei krakmolu. Suberti serbentus ir dar kartą išmaišyti. Masę tepti ant tešlos.Pyragą kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 40-45 min. Baltymus išplakti iki standžių putų iš lėto suberiant 100 g cukraus. Masę tolygiai tepti ant pyrago ir pabarstyti kapotais migdolais. Dar 5-10 min. pakepti, kol masė pasidarys rusva.

Serbentų ir varškės pyragas