Slyvų pyragas su marcipanais

Slyvų pyrago su marcipanais receptas


Slyvų pyrago su marcipanais receptas

Slyvų pyragas su marcipanais



INGREDIENTAI:
Tešlai:

250 g miltų;
20 g mielių;
125 ml pieno;
2 valg. š. cukraus;
1 valg. š. sviesto arba margarino;

2 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos.

Įdarui:

200 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
1 valg. š. romo;
Cinamono miltelių;
1 kg slyvų.
GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir iš nedidelio kiekio šilto pieno bei šaukštelio cukraus padaryti įmaišalą. Dubenėlį uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Sviestą arba margariną ištirpinti likusiame šiltame piene ir kartu su 1 kiaušiniu, likusiu cukrumi ir druska supilti į įmaišalą. Viską suminkyti į vientisą tešlą ir palaikyti 30 min., kad pakiltų.

Marcipanų masę išmaišyti su likusiu kiaušiniu, romu bei cinamono milteliais. Slyvas nuplauti, nusausinti, išimti kauliukus ir supjaustyti į 4 dalis. Iš tešlos iškočioti 28 cm torto formos dydžio lakštą ir dėti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Tešlą aptepti marcipanų mase. Vėduoklės pavidalu išdėlioti slyvas. Pyragą dar palaikyti 15 min., kad pakiltų.

Pyragą kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje 30 min. Atvėsusį pyragą galima patiekti apibarstytą stambiu cukrumi.

Slyvų pyragas su marcipanais