- Gauti nuorodą
- „Facebook“
- X
- El. paštas
- Kitos programos
Citrininis pyragas
Autorius: Madam Food Mūsų Citrininio pyrago receptas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka lengvam pasmalyziavimui.Citrina, Pyragas , Citrininio pyrago receptas
PARUOSIMO LAIKAS: 12 min GAMINIMO LAIKAS: PORCIJOS: 14
Ingridientai:
- 225 g biskvitinių sausainių.
- 50 g sviesto arba margarino.
- 3 didelės citrinos.
- 4 šaukštai kukurūzų krakmolo.
- 50 g cukraus.
- 3 kiaušinių baltymai
- 100 g cukraus
- 1 g vanilės
Dosniai patepkite ir pabarstykite kepimo formą Nieko nėra apmaudžiau, kaip iškepti pyragą, bandyti išversti jį iš formos ir tą darant kepinį sugadinti. Tad jei recepte sakoma, jog kepimo formą reikia ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, ne tik neignoruokite šio žingsnio, bet ir skirkite šiam darbui dėmesio – sviestu turi būti pateptas kiekvienas kampelis, o miltais pabarstyta irgi dosniai (tai padarę apverskite kepimo formą ir nukratykite perteklių).
Jai suviliojo sis Citrininio pyrago receptas, tau patiks ir musu Varškės pyragas su šokoladu.
- Į dubenį suberkite smulkiai sutrupintus sausainius. Supilkite lydytą sviestą ir mediniu šaukštu gerai išsukite.
- Masę sudėkite į kepimo formą, išlyginkite, užrieskite kraštus.
- Į didelį dubenį supilkite citrinų sultis, berkite tarkuotas žieveles, kukurūzų krakmolą ir gerai sumaišykite.
- Atskirai užvirinkite 450 ml vandens, supilkite į citrinų sultis ir maišykite, kol pasidarys vientisa masė.
- Tada supilkite į puodą ir virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.
- Įmaišykite cukrų, o kai truputį atvės - kiaušinių trynius.
- Įdarą sudėkite ant biskvito.
- Gerai išplakite kiaušinių baltymus, po truputį suberkite 70 g cukraus ir dar plakite, kol baltymai sustandės.
- Tada suberkite likusį cukrų ir vanilę. Plaktus baltymus sudėkite ant citrinų įdaro, šaukštu išraitykite bangas.
- Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.