Šokoladiniai keksiukai su uogomis
INGREDIENTAI:
125 g pusiau saldaus (juodojo) patrupinto šokolado,
150 g maskarponės sūrio (varškės
kremo, tinka sūris „Philadelphia"),
1 šaukštas apelsininio likerio,
90 g šviežių aviečių,
90 g šviežių mėlynių.
150 g maskarponės sūrio (varškės
kremo, tinka sūris „Philadelphia"),
1 šaukštas apelsininio likerio,
90 g šviežių aviečių,
90 g šviežių mėlynių.
GAMINIMAS:
Jums
prireiks 16 miniatiūrinių popierinių kekso formelių. Ištirpinkite
šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens.
Konditeriniu šepetėliu ištepkite popierines formeles tirštu šokolado
sluoksniu. Atvėsinkite šaldytuve, kol šokoladas sustings, apie 15
minučių.
Atsargiai nulupkite popierines formeles nuo šokolado ir jas išmeskite. Sudėkite šokoladines „lėkštutes" ant lėkštės, su kuria patieksite. Dubenyje suplakite maskarponę (varškės kremą) kartu su likeriu Šaukšteliu sudėkite kremą į šokoladines „lėkštutes". Papuoškite kiekvieną pyragaitį aviete arba mėlyne. Atvėsinkite ir patiekite.
Atsargiai nulupkite popierines formeles nuo šokolado ir jas išmeskite. Sudėkite šokoladines „lėkštutes" ant lėkštės, su kuria patieksite. Dubenyje suplakite maskarponę (varškės kremą) kartu su likeriu Šaukšteliu sudėkite kremą į šokoladines „lėkštutes". Papuoškite kiekvieną pyragaitį aviete arba mėlyne. Atvėsinkite ir patiekite.