Suplėšytų lazanijos lakštų su balzaminiais karamelizuotais pomidorais, šviežiais baziliakais ir riccota, bei pesto,greitai pagaminamas savaitgalio patiekalas
Ingridientai:
🔵 250 g vyšnių pomidorai
🔵 1 šaukštas balzamiko glazūros
🔵 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
🔵 2 puodeliai (300g) sušaldytos pupelės
🔵 200 g šviežios ricotta
🔵 1/2 puodelio (40 g) smulkiai tarkuoto parmezano
🔵 375 g šviežių lazanijų lakštų, suplėšytų į juostas
🔵 1/3 puodelio (90 g) baziliko pesto
🔵 1/2 puodelio baziliko lapų
🔵 120g ruccola salotų
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Padenkite kepimo skardą su sviestiniu popierium. Sudėkite pomidorus ant skardos. Pašlakstykite su balzamiko glazūra ir šiek tiek aliejaus. Prieskoniai. Kepkite 10-15 minučių arba kol pomidorai pradės žliugti.
- Tuo metu kepkite pupeles keptuvėja vidutine kaitra apie 2 min. Su trupuciu virinto vandens.
- Sumaišykite ricotta ir parmesaną nedideliame dubenyja su prieskoniais.
- Virkite makaronus didelėja keptuvėja 1-2 min.Į keptuvę sudėkite pomidorus, pesto, pupeles, baziliką, ruccola, likusį aliejų ir pusę ricota mišinio. Švelniai išmaišykite, kad sujungtumėte visus ingridientus. Padalinkite į lėkštes.Ant viršaus užpilkite rikotos padažo.Skanaus!
PatarimasKiek laiko virti makaronus? Tai dažniausiai parašyta ant pakuotės, nors aš retai vadovaujuos šia informacija. Vis dėl to, jei vadovaujatės tuo, kas ten parašyta, virkite 1-2 min. trumpiau, nei nurodyta. Tuomet tikrai jų nepervirsite. O tai svarbiausia.
Komentarai
Rašyti komentarą